Skönhet

Ät kosttillskott och upptäck flera hälsofördelar

Solen är på väg att försvinna och höstmörkret är på ingång. Med detta kommer torr hy, naglar som lätt går sönder och frissigt hår. Genom att äta vissa kosttillskott och vitaminer kan du återigen få den fräscha looken och må bättre inombords.

Olika kosttillskott med vitaminer och mineraler som kroppen behöver kan innebära stora hälsofördelar. Något som vi i Sverige får alldeles för lite av, framförallt under vinterhalvåret är d vitamin som vi får i oss genom solens strålar. Det bästa d vitamin gör med oss är att vi blir pigga och kryare. Därmed är det viktigt att vi får i oss tillräckligt av detta. När solen inte är framme kan det därför vara värt att ta tabletter med d vitamin.

Hår, hud och naglar blir starkare av rätt kost

hår naglarFör att få starkare hår, hud och naglar finns det speciell mat du kan äta men oftast räcker inte detta utan en boost i form av kosttillskott såsom proteinpulver kan vara att rekommendera. Mat du bör äta är bland annat blåbär, mandlar, ostron och ägg. Även öl som är rikt på kisel lökar blodcirkulationen som i sin tur gör hår, hud och naglar starkare. Även fet mat som är nyttig är perfekt att äta mycket av. Detta är till exempel råvaror såsom lax, kyckling och kokosolja.

Så vet du om du har brist på mineraler

I Sverige som inte alltid har så mycket solljus är det relativt vanligt med brist på d vitamin. Hur vet du om du är en av dem som behöver tillskott? Enligt en engelsk nutritionist är ett tecken på vitaminbrist att du är extra sötsugen. Är du sugen på sött kan du lida av brist på krom. Är det choklad du är sugen på kan det istället vara att du inte får i dig tillräckligt med magnesium. Längtar du efter chipsen är det istället natrium du har brist på. Är du orolig för mineralbrist bör du besöka din doktor som gör en undersökning och tar fram vad det är du behöver och framförallt utesluter att det är någon annan bakomliggande sjukdom.