Skönhet

Slipp jobbig handsvett

Handsvett är en sådan sak som är riktigt jobbigt. Vissa får handsvett ofta, andra ytterst sällan. Om du lider av hyperhidros kan du svettas extremt mycket om händerna. Men det finns saker du kan göra för att minska dina svettningar.

Genom att göra botoxinjektioner på klinik kan du minska dina svettningar rejält. Flera personer som har gjort injektionerna vittnar om väldigt bra resultat och det gör inte heller särskilt ont att få injektionerna. Att bli av med handsvetten kan hjälpa dig extremt mycket i din vardag.

Handsvett kan vara handikappande

Handsvett kan kännas enormt handikappande. Du kanske behöver torka av handen på tröjan innan du skakar hand, verktygen eller pennor kan glida och det kan bli svårt att sköta arbetet. Om du bara får lite handsvett när du blir nervös är det antagligen ingen katastrof, men även det kan vara nog så jobbigt. Har du hyperhidros svettas du alltid, och du svettas mycket. Men med botoxinjektioner kan du bli i stort sett fri från dina svettningar.

Att tänka på efter injektionerna

När du precis har fått dina injektioner kan du behöva tänka på att inte använda händerna till allt för smutsiga saker under någon dag. Du kan också vara lite öm på stickställena men i regel går det snabbt över. Om du är musiker kan det också vara bra om du gör behandlingen när du inte har någon viktig spelning under den närmaste veckan. Du kan nämligen få en övergående svaghet i pincettgreppet.

Kan du få några biverkningar?

Biverkningarna vid botoxinjektioner är få och ofta väger fördelarna över. De allra flesta får inte några biverkningar alls men beroende på din hudtyp och på hur din kropp reagerar kan du uppleva att du tillfälligt svettas mer någon annanstans på kroppen. Du kan också bli ovanligt torr på de delar av kroppen som behandlas.