Tips

Så får du fräsch luft hemma

Du som sysslar med manikyr hemma vet säkert om hur kämpigt det kan vara att andas medan du målar. Proffsen i salongerna använder ansiktsmask, men de har också luftreningsmaskiner eller air conditioners för att fräscha upp luften och öka cirkulationen inne. Det borde du också ha!

Att syssla med manikyr hemma är en hobby som allt fler tillämpar. Tyvärr är det inte det bästa för hälsan eftersom det frigörs mycket kemikalier, beroende på hur avancerad manikyr du utför. Det är bra om du använder en ansiktsmask när du jobbar på, men du borde också investera i en air condition som förbättrar luftcirkulationen hemma. Det finns också andra bra sätt att komplettera din air condition med, till exempel växter som är bra på att ta upp föroreningar i luften.

Fräsch luft hemma viktigt

Det har blivit trendigt att måla naglarna och även amatörerna börjar verkligen bli bra på att lägga mönster och annan dekor på naglarna. Tyvärr är det inte alla som anstränger sig när det kommer till att förbättra luftcirkulationen hemma, vilket är viktigt eftersom du inte ska andas in kemikalierna i nagellacken. Många köper hem en gullranka och tänker att det räcker: men kom ihåg att växternas reningskraft är föga effektiv. Visst kan man använda dem som kompletterande åtgärd till ens AC och fläkter, men de räcker inte som enskilda element!

Det är bra att ha luftrenande växter, men det är bättre att på riktigt ta ansvar för sin hälsa och installera bra luftcirkulation. Det kan också vara en bra idé att ha en liten behändig fläkt där du sitter. Dels torkar lacket snabbare, men den rensar också bort farliga kemikalier som du gör bra i att undvika att få i dig för mycket av. Självklart är det också viktigt med bra ventilation till att börja med. Om du bor i hyresrätt är det bra att se till att ni har bra ventilation. Har du inte det till att börja med så behöver det åtgärdas!

Fläkta när du målar

Se till att ha en minifläkt vid sidan om dig när du målar. Sätt igång den och låt luften svepa åt sidan från dig: ett vanligt misstag är att sätta fläkten mittemot dig, då får du bara den dåliga luften rakt i ansiktet. Sätter du den på sidan kan du enkelt låta luften svepa förbi. Se till att din AC har fläktarna på så att även luftcirkulationen i rummet blir bra. Vill du vara extra duktig ska du ha en ansiktsmask så du inte andas in onödiga kemikalier alls.

Ett bra tips är att låta fläktarna vara igång både före och efter att du gjort naglarna. Det sista du kan göra är att vädra ut rummet ordentligt så att det inte stannar kvar en massa osund luft hos dig när du ska sova till exempel. Det är också skönt om det inte luktar lack när du ska äta!