Tips

Så undviker du Covid-19 inför skönhetsbehandlingen

Alltfler svenskar har fått sin första vaccindos, och det verkar som att landet har goda förutsättningar att undvika en fjärde coronavåg. Människor börjar återigen samlas på badstränder och restauranger, och inför dessa besök vill många fräscha upp sig på skönhetssalong. Hudvårdssalong efter hudvårdssalong börjar öppna upp, men det är dock väldigt viktigt att du som besökare gör allt för att undvika Covid-19 innan behandlingen.

Är du en av alla som drömmer om att få dig en rejäl skönhetsbehandling nu när Sverige är i full gång med att återgå till det normala? Då kan det vara en god idé att boka tid för PCR-test innan du besöker salongen. Ett antigentest gör att du kan känna dig helt säker på att du inte smittar andra och att du inte utsätter dig själv för onödiga påfrestningar om det skulle visa sig att du har Covid-19.

“När du väl gjort ditt PCR-test så är det naturligtvis av största vikt att du håller dig fortsatt frisk, så du inte smittar personen som ska utföra skönhetsbehandlingen eller någon av de övriga kunderna.”

Ta ett antigentest även om du är vaccinerad

Många tror att vaccinet mot Covid-19 är en garanti för att inte bli sjuk. Tyvärr är det inte fullt så enkelt, då det redan visat sig att närmare 3000 fullvaccinerade svenskar insjuknat i Covid-19. Vaccinforskaren Matti Sällberg sa nyligen till Expressen att det “är en effektivitet som ligger som förväntat”.

Så säkerställer du att du håller dig frisk

När du väl gjort ditt PCR-test så är det naturligtvis av största vikt att du håller dig fortsatt frisk, så du inte smittar personen som ska utföra skönhetsbehandlingen eller någon av de övriga kunderna. Tänk på att du fortfarande kan bli smittad på tunnelbanan på vägen till salongen. Kom ihåg att bära munskydd, hålla avstånd och sprita händerna varje gång du tagit i ett dörrhandtag. Och se till så salongen du besöker använder visir, munskydd och handskar för allas säkerhet.