Naglar

Håll bra hygienisk standard på din nagelsalong

För dig som har en nagelsalong så är det mycket som du behöver tänka på och ha i ordning. En av de viktigaste sakerna är att hygienen sköts ordentligt – vilket ju är särskilt viktigt i och med att du eller dina anställda måste vara så nära kunden när arbetet utförs. Men det behöver inte vara särskilt krångligt: här finner du några bra tips på saker att göra för hygienens skull.

Då arbetet på en nagelsalong innebär att du använder händerna mycket, så är det starkt rekommenderat att du ser till att du och dina medarbetare alltid har tillgång till engångshandskar av hög kvalitet på salongen, för att minska spridning av bakterier, som du byter inför kontakt med ny kund; se även till att rengöra händerna med handdesinfekion vid samma tillfälle. Även de verktyg som du använder bör rengöras innan de används för en ny kund, för att göra det så säkert och hygieniskt som möjligt.

Även viktigt med munskydd

Det är också väldigt viktigt att du har tillgång till gott om kvalitativa munskydd. Detta är så klart dels för att minska smittospridningen – Folkhälsomyndigheten skriver att:

“Det är viktigt att munskydden bärs på rätt sätt. De ska hela tiden täcka både näsa och mun, och sluta tätt kring näsryggen, kinderna och hakan”
Så se till att såväl du som dina medarbetare är medvetna om detta och gör rätt när ni tar på er munskydden – men det är också viktigt med munskydd för att undvika inandning av kemikalier eller damm.