Stil

Den galna hip hop-stilen

Hip hop har tagit världen med storm, allt från naglar till kläder står sig som trend, stilen grundar sig i en musikstil som på 90-talet nådde sin storhet med artister som Run D.M.C och Tupac Shakur. Stilen har omfattat oversized kläder och smycken men har på senare år städat upp sig lite och tjejerna har fått en större plats inom genren också.

Det finns inte många stilar som är lika galna som den amerikanska hip hop-stilen, den känns igen på:

  • Pösiga byxor, stora pösiga jeans som sitter nedanför rumpan
  • Stora over-sized t-shirts som snygga tall tees
  • För kvinnorna är det löshår som gäller för hela slanten
  • Långa naglar med någon galen färg
  • Strass i form av små diamanter på byxor som dessutom är lågt skurna och liknande är modet
  • Hip hop är en musikstil med rappande och långsamt tempo, artister som eminem, Run D.M.C, 50 cent, med flera.
  • Hip hop är inte bara en stil det är även en dans som ofta innefattar breakdance och crumping
  • Stora smycken, även kallat bling bling är ett måste

galna kläder på hip hop tjejGalna naglar och hår

Galna naglar är ett kännetecken för en kvinna inom hip hop-genren, det är däremot långt ifrån alla som har dessa naglar och de är högst opraktiska att ha som dansare eller om man utför praktiska arbeten. Stereotypen säger dock att den som har galna naglar sitter ofta vid en telefon eller jobbar på en skönhetssalong. Stereotypen är också att alla afro amerikanska kvinnorna har löshår och ett skämt om detta av Chris Rock som påstådde att det fanns ett bra hår och ett dåligt där han syftade på de afro amerikanska kvinnornas val att ha löshår. Det är dock inte helt ovanligt att “vita kvinnor” har löshår och det är absolut inte bara en viss sorts kvinna som använder löshår. Idag är det vanligt att man gör en hårförlängning hos frisören.

Hip hop dans och musik

Hip hop musiken och dansen har som tidigare nämnt exploderat och i sin form erbjudit både bra musik och flera alternativa danser. Danserna har sedan uttryckts i tävlingar på gatorna i Amerika, något artisterna snappade upp och i detta kom musikvideor som visar dessa tävlingar. Både tjejer och killar har ägnat sig åt dansen och det görs ingen skillnad på deras skills för att de har olika kön. I en hip hop dans är det inslag av breakdance och dansarna är ofta väldigt vältränade då det kräver en god fysik.