Skönhet

Ekologiskt smink är bra för kropp och själ

För den som har torr hud och lätt får eksem kan det inte vara lätt att hitta rätt botemedel mot det. Det finns många krämer liksom salvor, piller etc. som man kan prova men som bara hjälper för en tid, men sedan blir det precis som innan igen. Därför behöver man något som är mer långsiktigt hållbart och som dessutom är bra för miljön.

Hållbarhet liksom miljövänlighet är nyckelorden för ekologiska produkter. Att välja ekologiskt framför icke-ekologiska produkter är betydligt bättre, även om man får räkna med att det kan kosta lite mer. Detta för att man vid odlingen av olika ekologiska växter, blommor och buskar inte använder sig av besprutningsmedel för att få bort skadeinsekter och liknande. Annan typ av både mat och växtlighet som tagits fram på ekologiskt sätt har också bearbetats utifrån en hållbar metod som tyvärr är mer kostsam. Detta behöver dock inte betyda att man inte kan låta bli att man kan göra det, därför köp ekologiskt smink.

Men om man övergår till krämer och sminkprodukter, hur kommer det sig att vissa företag övergår allt mer till den marknaden?

  1. Man bidrar till att kunder med allergi kan använda produkterna.
  2. Man bidrar till en hållbar miljö.
  3. De produkter som tillverkas blir både mjukare och skönare att använda.
  4. Man blir godkänd-märkt i flera instanser för bra miljöarbete.

Smink i vardagen

Många anser kanske att smink är en kvinnosyssla, även fast smink är ett så pass brett ämne och finns för både män och kvinnor. Smink behöver inte bara vara sådant man sätter på ögonen, smörjer in sig med eller använder för att lukta gott, utan det kan även vara saker som doftljus, badprodukter (sådant som gör att badet blir trevligt i och med att man har i badskum, badkulor etc. för att det ska lukta gott), löshår, klockor, smycken och solglasögon. Dessa produkter kan dock mer räknas som accessoarer till skönheten. Annars brukar smink ofta förknippas som en kvinnosyssla, dvs. att tjejer använder smink för att lyfta fram en skönhet kring ögon, mun, ansikte och kropp. Men ska man ta ett mer generellt sminkbegrepp kan man säga att även i mediabranschen används smink, då man spelar in filmer och Tv-program.