Tips

Fina fötter från grunden!

När fötterna varit instängda i skor under hela hösten, vintern och våren måste man göra något åt dem innan det är dags att visa upp dem på stranden eller i de där snygga sandalerna.

fötter med blomma

Våra fötter är inte bara funktionella till att sätta snygga skor och sandaler på, de ger oss rörelsefrihet! Om fötterna inte känns fräscha så märks det i hela kroppen. Vi går på våra fötter varje dag och därför är det extra viktigt att hand om dem! Grunden till snygga och friska fötter är att sköta om dem regelbundet, även om de lätt glöms bort under de kallare månaderna på året. Så avsett om du bara fixar fötterna inför sommaren eller under resten av året också – lätt glöms bort under de kallare månaderna oavsett om du bara fixar fötterna inför sommaren eller under resten av året också – här kommer tips på hur du håller dina fötter snygga och fräscha året om!

Fötterna generellt

Enligt hudterapeuten Lejla Vidimlic som arbetar specialinriktat med fotvård är det mycket man kan göra själv. Hon säger i en artikel i Aftonbladet att det finns smågrejer man kan göra hemifrån ungefär varannan vecka för att få fötterna att må mycket bättre och dessutom se bättre ut. Genom att sitta med fötterna i fotbad löses förhårdnader upp som man sedan enkelt kan fila bort. Smörja fötterna bör man göra varje dag, helst morgon och kväll. Fotvård med Footmender är också ett bra tips att ta till, där finns massor av produkter för hemmabruk som dina fötter kommer att älska! I en artikel i Expressen kan man bland annat läsa om vilka fantastiska skapelser våra fötter är. En fot innehåller 26 ben, 19 muskler, 115 ligament, 250 00 svettkörtlar och ca 72 000 nervändar. Detta visar på hur känsliga fötter är och hur viktig det är att vi tar hand om dem. Där understrykes också att man inte får glömma bort att massera fötterna för att öka cirkulation, peela, klippa tånaglarna rakt, smörja in nagelbanden och faktiskt gå på fotvård nån gång per år eller så.

Tånaglarna ska vara i färg

Det är kul att lacka tånaglarna i olika färger, men man ska undvika att h färgen direkt på nageln då det missfärgar. Ha ett ofärgat lack under och sedan är det bara att ösa på med färg! På TV4.se visar nagelexperten sommarens nageltrender. Här följer några av de bästa tipsen:

  • Starka färger gör sig bra på fötter. Frossa i orangea toner och neonfärger.
  • Använd matta överlack för en rockig stil.
  • Naturtoner är också inne, gärna i kombination med neon.
  • Testa glaslack, ett genomskinligt lack med smått röd ton.