Tips

Handsvett och hur man botar det

Det sägs att det allra första intrycket på en arbetsintervju sätts när man skakar hand. Är handen slapp, kall och livlös brukar arbetsgivaren få ett dåligt intryck – medan ett fast, bestämt och varmt handslag brukar avläsas som att man är en person med alla sina hästar i stallet. Många som lider av handsvett får social ångest, och vill isolera sig. Det finns behandling att få som inte har många biverkningar.

Handsvett är egentligen ofarligt, men leder dessvärre till sociala problem för den som lider av det. Många upplever att deras sociala liv påverkas så kraftigt, att de börjar isolera sig. En behandling mot svett behöver inte vara ett avancerat ingrepp, och kan vara värt sitt övervägande om man upplever sin svett som ett stort problem. Det är bra att göra det hos en certifierad klinik.

Bekämpa svetten med botox

En behandlingsmetod som har visat sig effektiv är faktiskt en botoxinjektion. En sådan behandling verkar i 6-7 månader och har visat sig svara bra. De situationer som är outhärdliga och innebär stor stress kan då minimeras och många har blivit hjälpta av den här metoden. Behandlingen har få biverkningar men bör upprepas. När man injicerar botox i händerna får man en lokalbedövning, men behandlar man svetten någon annanstans behövs oftast ingen bedövning. Läs mer om hur behandlingen har hjälp i SVT.

Situationer som uppstår för personer med mycket handsvett kan variera. Det kan vara så illa att de faktiskt får ett nej på arbetsintervjun, eftersom arbetsgivaren läser av ens handslag det första den gör. Handslaget är så avgörande att det räknas som en prioritering för någon som ska på intervjun att träna på. Även om det inte behöver vara avgörade, är det många som lider av handsvett som ändå uppfattar det så.

Botox kan även bota:

  • Armhålsvett
  • Panna
  • Ryggsvett

Det har visat sig vara en så effektiv medicinsk metod att man använder det även i en rad andra områden.

Känner du att du har problem med att använda dina kära händer, överväg då en behandling. För många har det nämligen förändrat hela deras liv och de trivs bättre med tillvaron.