Naglar

Nya nageltrender

Röda naglar med silverränderDet roliga med att intressera sig för naglar och nail art är att det alltid finns nya saker att upptäcka. Nya trender uppstår ständigt, och de gamla försvinner.

Nageltrenderna förändras ständigt, och det som var inne för något år sedan är ute idag. Detta beror inte minst på internet. Nya trender kan spridas snabbt genom tutorials på Youtube, och Pinterest är också ett bra sätt att hitta inspiration.

Sedan några år tillbaka anordnas en nagelmässa i Göteborg en gång om året, vilket bland annat uppmärksammas i Göteborgsposten. Intresset för nail art och nagelvård är så stort att det nästan inte räknas in i kategorin skönhet längre, utan har blivit ett eget ämnesområde. Om vi tar en titt i kristallkulan och tittar framåt kan vi se att…

  • Metallic kommer starkt, och inte bara klassiska färger med metallisk glans. Även rena metallfärger, som brons, är helt rätt nu i höst. Några tips på lack att välja finns här.
  • Ombrénaglar förknippas kanske mest med sommaren, men kommer att vara fortsatt trendiga i höst, framför allt om de kombineras med metall eller andra höstiga färger. Det finns som bekant andra färger än pastell. Är du helt ny på den här typen av nagelmålning kan du använda dig av Expressens smarta nybörjarknep: istället för att måla alla nyanser på varje nagel kan du måla varje enskild nagel i en nyans, så får du ändå en ombréeffekt.
  • En kusin till ombré är dip dye, med genomskinlig botten och färgade toppar, eller lack i två olika toner. Det ger en mer dramatisk effekt än ombré, även om man jobbar med samma färger.
  • Klassiskt rött är helt rätt även denna höst, vilket tidningen Chic tipsar om.
  • Skapa mönster med raka linjer, exempelvis genom att använda tejp. Vill du vara mer vågad, och är säker på hand, kan du måla ett mönster på fri hand.
  • Neutrala naglar är också trendigt i höst, vilket kan kännas bra för den som jobbar med exempelvis affärsjuridik och inte kan ta ut svängarna till vardags. Färger som beige, mintgrönt och mörkblått passar till det mesta.