Uncategorized

Viktigt med välvårdade händer

Att vara fin handlar inte längre bara om att klä upp sig och använda sig av smink som mascara och puder. Idag, och under de senaste åren, ingår också att ta hand om och ordna de något mindre detaljerna som naglarna. Att göra sina naglar fina är något som passar både män och kvinnor, eftersom att en manikyr varken behöver innebära nagellack eller att man förlänger naglarna. Istället kan man ordna nagelbanden, göra torra händer mjukare och rengöra och fila. Manikyren kan även innebära att man med hjälp av konstgjorda material förstärker och förlänger naglarna. Här finns det ett flertal olika metoder, men också möjliga former och längder. De vanligaste materialen att använda om man på olika sätt vill göra om sina naglar är akryl, gel och glasfibrer. Precis som att man kan smycka sina naglar med alltifrån små pärlor till handmålade mönster och motiv.

Akryl- ett av de första materialen

Att ordna naglarna med hjälp av materialet akryl, är ett av de äldsta sätten till att få konstgjorda naglar. Materialet har utvecklats genom åren, och har gått från att ha varit relativt klumpigt och svårarbetet till att kunna ge ett naturligt intryckt. Resultatet av materialet kan därmed antigen skapas för att få en naturlig men förbättrad nagel till ett riktigt konstverk med hjälp av målade mönster och utsmyckningar.

Använder man nagellack på sina akrylnaglar får man vara försiktig eftersom att aceton, som används för att ta bort nagellack, också löser upp akrylnaglarna. Det går dock att använda ett nagellackborttagningsmedel utan aceton. Tänker man bara på detta, så är akrylnaglar ett hållbart alternativ för dem som vill förlänga sina naglar. Efter en behandling rekommenderas ett återbesök efter två till fyra veckor.

Naglar på ekologiskt vis

De olika materialen och de ämnen som används för att bygga naglar och lacka dem är inte kända för att vara skonsamma mot miljön. Idag finns det dock alternativ för dem som vill kunna välja den ekologiska vägen även när det kommer till manikyr. Istället för att använda nagellack använder man sig då av ekologiska produkter och krämer för att skrubba och vårda nagelbanden och naglarna.