Naglar

Snygg till hösten

Varje årstid kräver sin egen stil, och i ett inlägg här skrev vi nyligen om hur du gör för att ge dig själv en sommar-makeover. Nu är dock sommaren slut och runt hörnet väntar hösten. Vad innebär det? Jo, som sagt – eftersom varje årstid kräver sin egen stil bör du nu också till hösten ge dig en ny makeover.

När man bor i ett land som har årstider är det mycket som sker när det skiftar från varmt till kallt. Hösten kan för många vara en ganska problematisk övergång rent uteseendemässigt eftersom många känner sig bleka och i och med bristen på solsken också känner sig mer “gråa”. Dessutom behöver man nu klä på sig mer kläder för att inte frysa och kan inte heller lika lättsamt röra sig utomhus som en kan göra på sommaren. Men övergången behöver inte vara så tung.

Det du kan göra för att hålla kvar den snygga känslan när det blir höst är att främst ta hand om din hy, så att den kan hantera övergången. Att använda bra ansiktsprodukter är mycket viktigt vid hösten. Andra saker du kan göra när huden känns lite mörk och håret grått är:

  • Fokus naglar! Aldrig förr har naglar i färger och mönster varit så populärt som det är nu. Varför inte ge dig lite självförtroende genom att unna dig ett par nya naglar. Boka in en tid hos en salong och be dem fila, måla och snygga till.
  • Bryn och fransar! Gå till en expert och be hen att fixa till dina fransar. Ögonfransarna kan färgas så att du känner dig stilig även utan maskara och dina ögonbryn kan färgas och noppas.
  • Håret. Håret är ju självklart en viktig detalj till hösten. På sommaren är det okej att ha lite slitigt ofärgat hår men till hösten bör du gå till en salong och piffa till håret med färg och klipp.

Vad gäller kläder till hösten? Höstmodet är faktiskt en väldigt uppskattad årstid och många modekedjor har snygga kappor, stövlar och väskor som gör livet mer än värt att leva trots kylan och mörkret. Behöver du inspiration? Läs artikeln från Metro här om hur du blir flott i helgrått!