Naglar

Undvik slitna vinterhänder

Snygga naglar är något som verkligen kan höja det totala intrycket av någons utseende, men naglarna är ofta ett problemområde för många. Och det spelar liksom ingen roll hur snygg manikyr du har om naglarna och händerna inte är friska och mår bra, då blir slutresultatet inte så bra som det hade kunnat bli.

Det är särskilt ett stort problem nu på vintern när det är väldigt torrt i luften och händerna utsätts för omväxlande kalla och varma temperaturer. Då kan det verkligen vara bra att lägga lite extra krut på nagelvården så dina naglar håller sig snygga! Här är några av våra bästa tips för nagelvård:

  • Det är väldigt viktigt att du ser till att smörja in händerna. Om du till exempel jobbar på kontor kan du ha en handkräm stående på bordet så att du enklare kommer ihåg att smörja in händerna någon gång om dagen. Är det svårt att minnas, lägg in en daglig påminnelse tills det blir rutin!
  • En gång i veckan, gör en ordentlig behandling. Ta bort gammalt nagellack, och lägg händerna i ett varmt vattenbad med några droppar mild tvål i. Använd sedan ett verktyg för att putta ner nagelbanden och skrapa bort rester som sitter fast på nagelns yta, man kan även använda en scrub för detta. Smörj in händerna och nagelbanden efter att du torkat händerna.
  • Är dina händer verkligen torra och eländiga? Innan du går och lägger dig, smörj in händerna med en riktigt fet kräm eller med en fin olivolja. Sätt på ett par plasthandskar och sedan ett par vantar utanpå och sov med det här. När du vaknar kommer dina händer vara supermjuka och återfuktade, bra för naglarna!
  • Använd alltid ett baslack för att skydda dina naglar mot missfärgningar och liknande. Starkt färgade lack kan annars lämna spår på dina naglar som är svåra att bli av med.

Detta är några av våra bästa tips för att hålla händer och naglar i toppskick, särskilt under vintern då väldigt många får nariga händer och trasiga nagelband, vilket går ut över naglarnas kvalitet. Vill du ha fler tips på nagelvård kan du kika in här.