Hår

Vård för naglar och hår

Att ta hand om sig och fixa med sitt utseende för att bli lite snyggare och mer uppseendeväckande, både i ens egna och i andras ögon, är något som många gör. Och det finns helt klart mycket att göra, nagelkonst och frisyrer går ju att variera i all oändlighet!

Det ska erkännas, det kan slita på hår och naglar när man håller på och fixar och stylar dem konstant, därför är det bra att se till att man också tar hand om dem på ett rent omvårdande sätt, och inte bara smyckat, målar, plattar och har sig. Här finns några tips för hur du håller naglar och hår i topptrim.

  • Mycket handlar om kost och levnadsvanor! Om du äter bra, med mycket grönsaker och vitaminer samt gott om protein och nyttiga fetter, ja då kan du räkna med att det syns på naglar, hår och hy. Vad som däremot är dåligt för naglar och hår är skräpmat, dåligt med sömn, rökning och vitaminbrist. Så grunden för snygga naglar och fint hår läggs i köket!
  • När du fixar och stylar så kan du se till att ge lite extra vård mellan varven. När du tagit bort nagellack och dekorationer bör du fila och smörja naglarna, och smörja in nagelband och händer! Låt sedan händerna vila från nagellack en dag. När det kommer till håret är det bra att använda värmeskyddande produkter och ge håret en rejäl inpackning någon gång i veckan!
  • Alla har vi inte generna som krävs för att vi ska få starka, fina naglar och tjockt glänsande hår. Tyvärr. Då kan man alltid ta till lite diskret fusk! Naglarna kan du stärka och förlänga på en studio eller hemma med till exempel akryl, men skta så det inte blir för långt och kantigt, det ser inte bra eller naturligt ut. Håret kan du fuska med lite också med hjälp av löshår, men se till att få bra kvalitet på håret! Här hittar du löshår som håller som du enkelt beställer hem, så slipper du gå till salong. Och om du går till salong – var inte dum som den här damen, utan betala för ditt besök.

Så länge du ser till att sköta kost och sömn, vårda dina naglar och ditt hår samt fuska lite ibland, så kan du ha riktigt fina naglar och fint hår!