Naglar

Få starka naglar

Vi har tidigare skrivit om vård för naglar och hår, och tänkte nu gå in lite mer på djupet kring vad du kan äta för att få starkare naglar.

Kallt klimat

Vi lever ju i ett land där det ibland kan vara svårt att ta hand om sig själv eftersom det är kyligt och kallt i vårt klimat. Att frysa göra att man ofta får torra händer, och det blir också en brist på d-vitamin i och med att man inte får så mycket sol vilket lätt gör att naglar kan gå av.

B och E vitaminer

De vitaminer du ska fokusera på att äta är främst B och E vitaminer. Även kisel och Silicia är bra för att få starka naglar. Bäst är det att gå till en butik som kan de här med naturtillstånd och liknande, ifall det är något specifikt problem du har med dina naglar.

Hälsokosten

Om de endast är som så att dina naglar inte är starka och ofta går av, så kan vi rekommendera BetaGranat som innehåller betakaroten, granatäpple och vitamin C. Vitamin C är bra för att det bidrar till kollegenbildning vilket är viktigt för att huden ska fungera som den ska. Det finns också någonting som heter “hair, skin and nails” vilket är precis som det låter – till för just hår, hud och naglar. I den burken är det många näringsämnen som du inte kan få i dig extern (i och med klimatet i Sverige).

Stärkande nagellack

Om du inte vill äta några piller av diverse anledningar så rekommenderas olivolja på naglarna och sedan kan du skölja de i kallt vatten. Det är ett gammalt häxknep som ska hjälpa enligt gamla säger, och de är ju absolut värt att testa. Sedan är det ju också smart att ha stärkande nagellack om det är så att nageln ofta går ut. Att ha en nagelfil i fickan hela tiden ifall de värsta skulle hända är också smart, då du då kan förhindra att skadan blir för stor.