Tips

Så rengör du smycken

Äger du en hel del smycken? Det gör vi alla, men tar du verkligen hand om dem på rätt sätt? Här är några enkla tips på hur du får dina guldsmycken att glänsa riktigt ordentligt.

Smycken, och framförallt guldpläterade stålringar, är trendigare än aldrig förr så att man har en hel del smycken och bijouterier hemma råder det ingen tvekan om. Men har du verkligen koll på hur du tar hand om dina smycken på bästa sätt, speciellt när det gäller dina äkta smycken och guldpläterade sådana? Så här tipsar Affärsvärlden om hur du ska rengöra dem för att få dem att bevara sin glans länge och väl:

”Du kan rengöra rent guld med endast tvål och vatten. Men detta fungerar bäst på slätare delar som är fria från ädelstenar. Exempelvis guldhalsband eller vigselringar. Fyll en bytta med med varmt, inte kokhett, vatten. Häll i ett par droppar diskmedel. Lägg ner dina guldsmycken i vattnet och låt ligga i cirka 20 minuter. Ta därefter upp smyckena ur vattnet och låt dem lufttorka på en ren bomullshandduk.” läs fler tips här.

Vatten, tvål och putsduk

Det endas om behövs för att hålla sina smycken fräscha är att rengöra dem med jämna mellanrum alltså och visst behövs inga avancerade produkter utan bara tvål och vatten. Men vad som kan vara väl värt att investera i är en bra putsduk. På så vis när du tvättat smyckena och torkat dem så kan du putsa upp glansen på dem – och både dina nya smycken och ditt arvegods kommer se ut att vara precis lika nya och moderna!