Naglar

Har du koll på naglarna?

När det kommer till naglar så är det en del på vår kropp som vi ser oerhört mycket och som syns när vi äter, hälsa och bara är helt enkelt. Då är det viktigt att vi tar hand om dem på bästa sätt.

Att ta hand om sina naglar borde ses som en självklarhet. Men, riktigt så är det faktiskt inte då vi ofta har annat och kanske lite viktigare saker att tänka på. Som vilken färg på läppstiftet viska använda eller om vi ska ha eye-liner eller inte. Eller om vi helt enkelt ska vara helt neutrala. När det kommer till våra naglar så gäller det att vi inser vikten av hur stor skillnad ett par snygga naglar kan göra. Och nu i dagens samhälle när naglarna lyfts fram och man kan experimentera mer så finns det nästan ingen som stoppar oss från att vara hur galna som helst.

Från ovan till proffs

Det är ingen raketforskning bakom att kunna fixa till ett par snygga naglar. Men, det krävs tålamod och en stadig hand. Och ett hett tips är att gå till en salong där du vet att dom är pratiga så ni kan sitta och snacka trender och tekniker för att du ska kunna snappa upp och sedan börja fixa dina naglar själv. Bjud över dina vänner och ha en trevlig manikyrkväll där ni leker och experimenterar. Så länge du tycker att det är snyggt så finns det inga fel.

Den heta trenden

Att ha en nagel i en annan färg än de övriga är en spännande och enkle trend just nu. Då kan du fortfarande vara dressad men sticka ut på ett lite subtilt sätt och väcka lite spännande uppmärksamhet. Vill du gå steget längre så kan det vara spännande att testa på ”reversed french” som på ett häftigt sätt lyfter upp dina naglar och blir ett spännande samtalsämne. Det går ut på att du ska lägga en färg på den lilla ljusa bågen längst inne på nageln. För lite klassiskt kontorssnyggt kan du lägga en vit färg inne i halvmånen för att sedan ha en svart färg på resten av nageln. Om du gillar det asiatiska modet med färg och glitter så ska du med fördel bildgoogla ”kawaii” för att se riktigt spännande bilden.

Gör det själv

  • Lägg ett lager med basfärg över hela nageln.
  • Ta sedan en liten pappersbit i form av en halvmåne som du lägger som skydd längst in på nageln där du inte vill ha färg.
  • Måla sedan den övriga nageln med en passande färg.
  • Låt naglarna torka
  • Om du vill få mer effekt kan baslagret vara i en annan spännande färg.

Så, se till att du håller koll på dina naglar så du kan vara ditt bästa jag. För vem vill inte det. Och det härliga är att när du väl kommit in i denna fantastiska värld så är det svårt att ta sig ur för du bygger upp ett stort lager med olika färger så du kommer kunna experimentera mer och mer.