Hud

Snygga naglar på friska händer

Den långa och kalla vintern här uppe i norden gör inte direkt underverk för vår kropp och hy, och särskilt inte när det kommer till huden på våra händer. Den ständiga och plötsliga variationen mellan värme och kyla, samt den torra inomhusmiljön och bristen på närande solljus gör att vår hy, våra läppar och våra händer blir torra och fnasiga.

Kylan kan även orsaka tragiska dödsfall så som dessa, men då vi klarat oss undan det kan vi ju börja fokusera på hur vi ska vårda oss och vår hy, för vackra naglar får man inte utan att ha friska händer.

Det är så klart viktigt att se till att äta nyttigt med mycket näringsämnen, och mycket grönsaker. Att dricka mycket vatten och undvika sockerstinna drycker och för stora mängder kaffe är bra för vätskebalansen i kroppen, och den är väldigt viktig för att behålla huden smidig. Använd dig av bra hudvårdsprodukter, och smörj dig ofta! Ha alltid en handkräm nära till hands och se till att smörja nagelbanden ordentligt, det kommer göra gott för dina naglar. Riv och slit inte i naglar som skivar sig eller går av, använd en skonsam glasfil och fila ned nageln. En av de största bovarna om du vill ha vackra händer och naglar är rökning. Rökning gör att cirkulationen blir sämre och mindre blod når ut i fingrarna, och rökning gör dessutom att naglar och fingrar gulnar med tiden. Inte särskilt attraktivt, så vill du ha snygga händer och naglar, fimpa omedelbart! Det kommer göra gott för din kropp.

När du smörjt och filat klart, och dina händer och naglar är friska och smidiga, kommer en snygg manikyr att se ännu bättre ut än innan, för torra och spruckna nagelband tar verkligen bort en stor del av naglarnas skönhet, oavsett hur välmålade de är. Varför inte pröva den här moderna och spännande manikyren till dina fina händer?